Forum » Sitne zivotinje » mali !morski?!prasici!!!
I moje se prase u pocetku plasilo,ali se posle naviklo,dok te bolje upozna.Valjao bi im veci kavez posto ih je dvoje i posto su dosta debeli kad porastu,da bi mogli da se igraju i da trce. Valjalo bi kad malo porastu da ih pustas da idu po kuci posto oni ne vole mnogo kaveze.Semenke za papagaje imaju mnogo kalorija i nisu za njih.Nemoj im kupovati one slatkise za prasice i mineralni kamen jer su oni samo stetni za njih.Vole da jedu hranu za morske prasice(koje u mom gradu nema,pa jede za hrcke
),kupus,kukuruz za kokice,maslacak,spanac,o travi da ne pricam,jabuku,sargarepu,moje jede i krompir ali ne znam da li on valja,jede cak i koru od mandarine.Prosecan zivotni vek im je od 5 do 7 godina.Kazu da neke koturove za morske prasice ne treba nikako koristiti jer su trapavi i mogu da povrede kicmu.Dobro je sto ih imas 2 zato sto koliko god da si sa njima treba im drustvo(moje ima komsije papagaje,pa se deru u duetu).Podloga za kavez moze biti piljevina,a moze i neko cebe ili peskir.
Kada su srecni vole nekako da predu kao macke,takodje se i trzaju kad su srecni.Dobro je sto nisi kupila musko i zensko posto kazu da im je trudnoca rizicna.
Imas ideje za pravljenje kaveza:www.guineapigcages.com
hvalaaaaaa tiiii mnoooogooo!!!!!!!!!dajem im da jedu to sto si navela samo nedajem krompir,koru od mandaqrine,hranu za papagaje im nedajem.....dajem im hranu za morske prasice....ono veooooma cestoo predu ko macke!za podlogu im koristim piljevinu mada je bas mnoooogo izbacuju.....juce su mi pobegli pa sam ih trazila sreca nisu nigde isli nego su se sakrili iza kaveza!
hvala na savetima uskoro cu kupiti veci kavez!
Moje prase svu piljevinu istovari na pod.
aha......ja sad gledam da im nadjem slamu ili seno sve jedno(mislim isto je)
Isto
ja trebam da dobijem morsko prase pa kako bi trebala da se ponasam prema njemu dok se ne navikne na novi dom i drugo...,ali za ishranu znam
DA LI MORSKOM PRASETU ( ZAMORCU) SMETA ZA PROBAVU KADA GRICKA MLADE GRANČICE OD JABUKE?
Mislim da mu ne smeta,visam bas sigurna vidi na internetu.
ja sam cula da morski prasici ne smeju da jedu puno kupusa i ni malo sveze trave a da smeju da jedu zelenu salatu, jabuke i sargarepe ...ali ne znam koliko je to tacno. Ja mom
dajem to asto sam cula....i naravno jede hranu za morske prasice Cavie i kupili smo mu neku hranu za glodare(pa mu menjam stalno)