Forum » Sitne zivotinje » mali !morski?!prasici!!!

mali !morski?!prasici!!!
Autor teme s_miley
Dana 06.11.2009. u 14:19
ovako:pre neki dan sam dobila dva morska praseta oboi je su musko....malo se tuku i prepiru...ali nema veze nije strasno...e sad ja bi volela da znam koliko otprilike oni zive,koliki im kavez treba,sta sve jedu i te neke najvaznije stvari koje bi trebala da znam.....molim vas pomozite mi da mi ovi moji ne umru pre vremena..salim se....znam ja neke stvari i za sada zive u ok uslivima...pokusala sam da ih malo mazim i drzim ali oni se jako boje...a zaoo mi da ih gledam u kavezu...a ipak necu previse da ih gnjavim jer znam koliko ih to nervira...pa sta da radim!???!!
MONIKA
Re: mali !morski?!prasici!!!
Odgovor piše MONIKA .
Dana 10.11.2009. u 12:03

I moje se prase u pocetku plasilo,ali se posle naviklo,dok te bolje upozna.Valjao bi im veci kavez posto ih je dvoje i posto su dosta debeli kad porastu,da bi mogli da se igraju i da trce. Valjalo bi kad malo porastu da ih pustas da idu po kuci posto oni ne vole mnogo kaveze.Semenke za papagaje imaju mnogo kalorija i nisu za njih.Nemoj im kupovati one slatkise za prasice i mineralni kamen jer su oni samo stetni za njih.Vole da jedu hranu za morske prasice(koje u mom gradu nema,pa jede za hrcke :( ),kupus,kukuruz za kokice,maslacak,spanac,o travi da ne pricam,jabuku,sargarepu,moje jede i krompir ali ne znam da li on valja,jede cak i koru od mandarine.Prosecan zivotni vek im je od 5 do 7 godina.Kazu da neke koturove za morske prasice ne treba nikako koristiti jer su trapavi i mogu da povrede kicmu.Dobro je sto ih imas 2 zato sto koliko god da si sa njima treba im drustvo(moje ima komsije papagaje,pa se deru u duetu).Podloga za kavez moze biti piljevina,a moze i neko cebe ili peskir.
Kada su srecni vole nekako da predu kao macke,takodje se i trzaju kad su srecni.Dobro je sto nisi kupila musko i zensko posto kazu da im je trudnoca rizicna.

MONIKA
Odgovor piše MONIKA .
Dana 10.11.2009. u 12:08

Imas ideje za pravljenje kaveza:www.guineapigcages.com

s_miley
Odgovor piše s_miley autor teme.
Dana 11.11.2009. u 11:20

hvalaaaaaa tiiii mnoooogooo!!!!!!!!!dajem im da jedu to sto si navela samo nedajem krompir,koru od mandaqrine,hranu za papagaje im nedajem.....dajem im hranu za morske prasice....ono veooooma cestoo predu ko macke!za podlogu im koristim piljevinu mada je bas mnoooogo izbacuju.....juce su mi pobegli pa sam ih trazila sreca nisu nigde isli nego su se sakrili iza kaveza! :gica: hvala na savetima uskoro cu kupiti veci kavez! :gica:

MONIKA
Odgovor piše MONIKA .
Dana 11.11.2009. u 11:49

:) Moje prase svu piljevinu istovari na pod. :D

s_miley
Odgovor piše s_miley autor teme.
Dana 15.11.2009. u 17:22

aha......ja sad gledam da im nadjem slamu ili seno sve jedno(mislim isto je) :D :D :D :-[

MONIKA
Odgovor piše MONIKA .
Dana 18.11.2009. u 10:29

:srce: :D :D :D Isto

kristina
Odgovor piše kristina .
Dana 22.12.2009. u 13:36

ja trebam da dobijem morsko prase pa kako bi trebala da se ponasam prema njemu dok se ne navikne na novi dom i drugo...,ali za ishranu znam

bluemax
Odgovor piše bluemax .
Dana 04.01.2010. u 14:12

DA LI MORSKOM PRASETU ( ZAMORCU) SMETA ZA PROBAVU KADA GRICKA MLADE GRANČICE OD JABUKE?

MONIKA
Odgovor piše MONIKA .
Dana 06.01.2010. u 21:47

Mislim da mu ne smeta,visam bas sigurna vidi na internetu. ;)

Rea
Odgovor piše Rea .
Dana 31.01.2010. u 18:13

ja sam cula da morski prasici ne smeju da jedu puno kupusa i ni malo sveze trave a da smeju da jedu zelenu salatu, jabuke i sargarepe ...ali ne znam koliko je to tacno. Ja mom :gica: dajem to asto sam cula....i naravno jede hranu za morske prasice Cavie i kupili smo mu neku hranu za glodare(pa mu menjam stalno)

Najpopularniji danas
fotka MOJE MACE 52671
Ljubimac MOJE MACE je u posljednjih 24 sata skupio 10 komentara što ga čini najpopularnijim ljubimcem danas.
Nove fotke
fotka MOJE MACE 18554fotka MOJE MACE 18553fotka MOJE MACE 18552fotka MOJE MACE 18551fotka MOJE MACE 18550fotka Badi 18549fotka Badi 18547fotka Badi 18546fotka Badi 18545fotka Badi 18544fotka Badi 18543fotka Badi 18542fotka Badi 18541fotka Badi 18540fotka Badi 18538fotka Mica 18537fotka Mica 18536fotka MOJE MACE 18530fotka bleki 18527fotka bleki 18526fotka bleki 18525fotka bleki 18524fotka MICA,MILICA,TARO,CRNI I CRNA 18519fotka MICA,MILICA,TARO,CRNI I CRNA 18518
Najaktivniji
Članovi sa najviše komentara slika u poslednja 24 sata:
  1. tanj (8)
  2. sonija (5)
  3. SIMONA (4)
  4. Vlatka (3)
  5. kristina (1)
  6. snekili (1)
  7. pv8p (1)
Novi ljubimci
Ljubimac blekiLjubimac DidicaLjubimac LolaLjubimac ZARALjubimac BreadLjubimac PufyLjubimac ArzaLjubimac bingoLjubimac PlaymakerLjubimac Tvins vom haus BogaticLjubimac točkicaLjubimac mićoLjubimac medoLjubimac LeoLjubimac BossLjubimac buca truca :)
Mudrost
Što više poznajem ljude, to više cijenim pse. (Mme de Sevigne 1670)
Novi komentari
Komentar SaraKomentar PufyKomentar MOJE-MACEKomentar MOJE-MACEKomentar MicaKomentar KamilicaKomentar MOJE-MACEKomentar MOJE-MACEKomentar MOJE-MACEKomentar MOJE-MACEKomentar MOJE-MACEKomentar MOJE-MACEKomentar MOJE-MACEKomentar MOJE-MACEKomentar BadiKomentar BadiKomentar BadiKomentar BadiKomentar BadiKomentar sivke--ostali-morski-i-pas-micaKomentar MicaKomentar PufyKomentar AlisaKomentar Marko