Forum » Macke » Ronalda nema!!!

Ronalda nema!!!
Autor teme Dog
Dana 25.11.2009. u 09:53
Ovo prenosim sa drugog foruma:

U zrelim godinama počela sam se (po prvi puta u životu) brinuti o mačku. Bio je star nešto manje od godinu dana. Do tada se motao po dvorištu i svi smo ga hranili. Odjednom je počelo zlostavljanje i proganjanje, jer se popiškio u cvijet ili je, zatvoren u stubištu, napravio jadan malo smrdljivog nereda. Privukla sma ga u kuću (taj čas je naučio ići na svoj WC u stanu), cijepila, očistila od parazita, dlaka je postala vremenom lijepa i sjajna. Bili smo u privatnoj ordinaciji, na veterinarskom fakultetu, u veterinarskoj stanici u Heinzelovoj... Zaljubila sam se do kraja. U potpunosti sam poštovala njegove želje, po danu je bio doma, a usred noći je izlazio, pa se vraćao sa svitanjem. Spavao je u krevetu. Postao je pristojan, nije više skakao po stolu, radnim površinama u kuhinji. Nije nikada bio prava maza, no volio se malo pomaziti...
I onda je ljetos odlutao i nije ga bilo gotovo dva mjeseca. Vratio se sam, sav jadan, dvostruko lakši, s proljevom i jadnom dlakom. Nije izlazio danima, samo je jeo i spavao, umiljavao se. Uz mnogo pažnje brzo se oporavio i sve je krenulo po starom.

Polako sam prihvaćala ideju o sterilizaciji. Kao razumnoj osobi jasno mi je da nekontroliranim razmnožavanjem dolazi na svijet puno nesretnih životinja i stvara se mnogo problema. No, kako sam se tek familijarizila s tom idejom, nisam još bila spremna učiniti to svom mačku.

I tako, 12.11.2008. je moj tigrasti, relativno mali (4,5 kg) mačak Ronaldo, star 2,5 godine, odlutao s Mažuranićevog trga. Na vratu je imao crveno-ružičastu ogrlicu bez zvonca, koja svijetli noću. Može biti da ju je i skinuo, jer ih se riješio barem 6 prije nje. Ako mu se vrlo pažljivo pogledaju oči, može se primijetiti razlika u boji. Još se uvijek nadam da će se odnekud pojaviti pred vratima ili pod prozorom. Zato često stojim na prozoru (i plačem), hodam po centru i tražim ga bez uspjeha.

Dobri ljudi, molim vas, pomozite mi pronaći ga. Ako imate bilo kakvu spoznaju, javite na forumu ili na broj mobitela 098 30 27 96. Ako ga je netko i prisvojio i teško mu je odvojiti se od njega, molim samo da mi javi da je Ronaldo živ i zadovoljan.

Postajem pomalo paranoična uviđajući da u kvartu (i šire) nema žive mačke...

Ali ne mogu da postavim slike...ima li neko ideju kako da stavim sliku...?Možda da otvorim novi album? :srce: :(
MONIKA
Re: Ronalda nema!!!
Odgovor piše MONIKA .
Dana 25.11.2009. u 11:45

:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Dog
Re: Ronalda nema!!!
Odgovor piše Dog autor teme.
Dana 25.11.2009. u 19:31

da,tužno je....evo,vlasnica se jos uvek nada...ali ipak polako gubi i tu poslednju NADU! :( POMOZIMO JOJ!Onaj ko je iz Hrvatske i ko je možda video nekog mačka neka meni kaže,a ja ću javiti vlasnici(bivšoj). :(

1
Najpopularniji danas
fotka Badi 52665
Ljubimac Badi je u posljednjih 24 sata skupio 5 komentara što ga čini najpopularnijim ljubimcem danas.
Nove fotke
fotka Badi 18549fotka Badi 18547fotka Badi 18546fotka Badi 18545fotka Badi 18544fotka Badi 18543fotka Badi 18542fotka Badi 18541fotka Badi 18540fotka Badi 18538fotka Mica 18537fotka Mica 18536fotka MOJE MACE 18530fotka bleki 18527fotka bleki 18526fotka bleki 18525fotka bleki 18524fotka MICA,MILICA,TARO,CRNI I CRNA 18519fotka MICA,MILICA,TARO,CRNI I CRNA 18518fotka Mace za udomljavanje :) 18517fotka Mace za udomljavanje :) 18516fotka Didica 18515fotka Leo 18513fotka Leo 18511
Najaktivniji
Članovi sa najviše komentara slika u poslednja 24 sata:
  1. sonija (5)
  2. SIMONA (3)
  3. tanj (2)
  4. kristina (2)
  5. Vlatka (2)
  6. snekili (1)
Novi ljubimci
Ljubimac blekiLjubimac DidicaLjubimac LolaLjubimac ZARALjubimac BreadLjubimac PufyLjubimac ArzaLjubimac bingoLjubimac PlaymakerLjubimac Tvins vom haus BogaticLjubimac točkicaLjubimac mićoLjubimac medoLjubimac LeoLjubimac BossLjubimac buca truca :)
Mudrost
Jeste li ikada razmišljali o tome što psi misle o nama? Mislim, vraćamo se iz kupovine sa nevjerovatnim ulovom- piletina, svinjetina, pola teleta. Mora da misle da smo najveći lovci na svijetu! ( Anne Tyler)
Novi komentari
Komentar BadiKomentar BadiKomentar BadiKomentar BadiKomentar BadiKomentar sivke--ostali-morski-i-pas-micaKomentar MicaKomentar PufyKomentar AlisaKomentar MarkoKomentar MOJE-MACEKomentar MOJE-MACEKomentar MOJE-MACEKomentar MOJE-MACEKomentar MOJE-MACEKomentar FannyKomentar FannyKomentar FannyKomentar FannyKomentar BadiKomentar KokolinoKomentar Mace-za-udomljavanje---Komentar FannyKomentar Fanny