Pozivamo Vas da glasate i pomognete unapređenju sajta.
Planeta Ljubimaca ANKETA!

Forum » Psi » Дресура паса

Дресура паса
Autor teme Terapija
Dana 20.12.2009. u 03:34
Видим да нема никаква слична тема тренутно,а имам пар питања да поставим.
На који начин дресирати пса,основне фазоне знам како (седи,лези,дај шапу,итд.) али ме занима како да га научим да остане на месту када му кажем,да престане да лаје,да лаје,итд.Такође имам проблема са поводцем,на огрлицу сам га навикао,али на поводац јако тешко,одмах га гризе и покушава да се извуче.Додуше има само 2 месеца па и не покушавам претерано него рецимо сваки 2 дан по 10-так минута.Када је најбоље почети са дресуром? :)
Dog
Re: Дресура паса
Odgovor piše Dog .
Dana 20.12.2009. u 10:42

Kao prvo i prvo:Piši LATINICOM!Ovde ima i Hrvata. :) ;)
Najbolje je početi kada je pas mlad,verujem da i tvoj pas koji ima 2 meseca može naučiti brzo SEDI,DAJ SAPU i sl...

Evo moje mišljenje kako naučiti psa da da šapu:
Kažeš mu:Daj šapu i uzmeš mu šapu....Tako nekoliko puta dok pas sam ne bude dao šapu.Kada ti sam da šapu ti mu daj neku poslasticu.I on će posle i voleti da to radi!Tako mu ti daj poslastice stalno kada uradi kako treba (naravno,nemoj mu davati mnoogo kao neki ogroman ručak i td...).

Nisam dresirala psa,jer nemam(imam,ali kod bake i deke),ali kad ga dobijem dresiracu ga.
:D

Dog
Odgovor piše Dog .
Dana 20.12.2009. u 10:43

Htela sam da napišem : Piši LATINICOM ,a ispalo je :P iši....hehe :) :D
A,ovo aj šapu je trebalo da bude Daj šapu.....
Sami se pojavili smajliji ....
Sorry! :) :srce:

Terapija
Odgovor piše Terapija autor teme.
Dana 20.12.2009. u 15:47

Не знам чему фрка око ћирилице,па нисам написао на руском па да не раумеју,али ок. ;)
Trenutno je toliko hiperaktivan da ga je ne moguće smiriti dovoljno da stoji miran a ne da sedi.Negde oko 10 januara će smeti da izlazi pa mislim da će tada biti malo mirniji kada se istrči napolje.Onda ću pokušati dalje.
I još jedno pitanje,mnogo grize kada se igra,bukvalno kada sedne da se mazi on hoće da mi žvaće ruku,kako toga da se rešim (a ima baš dosta igračaka,i one koje im smiruju desni dok im rastu zubi).

Dog
Odgovor piše Dog .
Dana 20.12.2009. u 15:54

Terapija kaže:
Не знам чему фрка око ћирилице,па нисам написао на руском па да не раумеју,али ок. ;)
Trenutno je toliko hiperaktivan da ga je ne moguće smiriti dovoljno da stoji miran a ne da sedi.Negde oko 10 januara će smeti da izlazi pa mislim da će tada biti malo mirniji kada se istrči napolje.Onda ću pokušati dalje.
I još jedno pitanje,mnogo grize kada se igra,bukvalno kada sedne da se mazi on hoće da mi žvaće ruku,kako toga da se rešim (a ima baš dosta igračaka,i one koje im smiruju desni dok im rastu zubi).
Ma ne,nije frka....Ali nemaju Hrvati ćirilicu...hehe ;) :) :D
Sad,nema veze,vratimo se na temu!

Normalno je da grize.To je zbog zubića....i zato grize i tvoju ruku.Prestaće on,samo niko ne zna kad.Ili se samo igra,pa počne da grize. ;)

rexona
Odgovor piše rexona .
Dana 01.02.2010. u 11:07

Dog kaže:
Kao prvo i prvo:Piši LATINICOM!Ovde ima i Hrvata. :) ;)
Najbolje je početi kada je pas mlad,verujem da i tvoj pas koji ima 2 meseca može naučiti brzo SEDI,DAJ SAPU i sl...

Evo moje mišljenje kako naučiti psa da da šapu:
Kažeš mu:Daj šapu i uzmeš mu šapu....Tako nekoliko puta dok pas sam ne bude dao šapu.Kada ti sam da šapu ti mu daj neku poslasticu.I on će posle i voleti da to radi!Tako mu ti daj poslastice stalno kada uradi kako treba (naravno,nemoj mu davati mnoogo kao neki ogroman ručak i td...).

Nisam dresirala psa,jer nemam(imam,ali kod bake i deke),ali kad ga dobijem dresiracu ga.
:D
i ja mislim da ce prestati i moj rex je tako radio pa je prestao ozb..... :cuko: :o

1
Najpopularniji danas
fotka Badi 56098
Ljubimac Badi je u posljednjih 24 sata skupio 4 komentara što ga čini najpopularnijim ljubimcem danas.
Nove fotke
fotka * MiCiKa * 19651fotka * MiCiKa * 19650fotka * MiCiKa * 19649fotka * MiCiKa * 19648fotka zucko 19647fotka zucko 19646fotka zucko 19645fotka zucko 19644fotka Leyla 19643fotka Leyla 19642fotka Leyla 19641fotka Garfild - Gafi 19640fotka Garfild - Gafi 19639fotka Garfild - Gafi 19638fotka Garfild - Gafi 19637fotka Garfild - Gafi 19636fotka Garfild - Gafi 19635fotka Garfild - Gafi 19634fotka Garfild - Gafi 19633fotka Miša 19632fotka Miša 19631fotka Miša 19630fotka Miša 19629fotka Mica 19628
Najaktivniji
Članovi sa najviše komentara slika u poslednja 24 sata:
  1. jok (7)
  2. ines (2)
  3. minks (1)
  4. Dog (1)
Novi ljubimci
Ljubimac zuckoLjubimac MišaLjubimac MicaLjubimac SnoopyLjubimac BellaLjubimac SkockoLjubimac AstorLjubimac DonLjubimac VuckoLjubimac PatyLjubimac AmagedonLjubimac KokiLjubimac UnaLjubimac Kiki i KikicaLjubimac đoleLjubimac milica
Mudrost
Čovek se u dodiru s mačkama obogaćuje. (Collete)
Novi komentari
Komentar BadiKomentar BadiKomentar BadiKomentar BadiKomentar DonaKomentar DonaKomentar DonaKomentar PakicaKomentar tokerKomentar --MiCiKa--Komentar tokerKomentar BadiKomentar BadiKomentar BadiKomentar BadiKomentar BadiKomentar BadiKomentar BadiKomentar --MiCiKa--Komentar Garfild---GafiKomentar reksKomentar dzeriKomentar tokerKomentar toker